Stephan Sack. The Lost Coins – Euro Meltdown.

Met de expo “The Lost Coins – Euro Meltdown” brengt de Amerikaanse kunstenaar-fotograaf een vervolg op zijn expo “Euro Meltdown”, een fototentoonstelling uit 2016 in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (Nederland).

Stephan Sack. The Lost Coins – Euro Meltdown. from Sylvie Peeters on Vimeo.

De gebouwen van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg vormen het decor van Sacks “toekomstige archeologie” die hij presenteert in de vorm een reeks foto’s van euro’s gerecupereerd uit het vuur van een verbrandingsoven.

“Die kleine verwoeste euro’s worden zo een metafoor. Het is de hele Europese geschiedenis die kronkelt in de oven van de eeuw. Het is de getormenteerde ziel van de oude wereld die verschijnt … uit die banale euromunten, zoveel vormen waarin men een gezicht, een buste, een hand, een ruïne, een wereldbol denkt te herkennen. Zozeer dat de stukken in kwestie niet meer overeenstemmen met hun bankwaarde, of museumwaarde – als ruilmiddel of kostbaar relikwie – maar enkel met de waarde van hun unieke pure schoonheid. Ze laten ons de poëzie van hedendaagse veroudering ervaren. Een ode aan afval, immatuur en sober, die archeologen van morgen met verstomming zal slaan.” (extract uit een tekst van Caroline Lamarche)

Organisatie:
FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel.
Van 2 maart tot 25 mei 2018
van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u (en tijdens het weekend op aanvraag)
Vernissage: 1 maart tussen 18u en 21u.

Video
Camera & Editing: Sylvie Peeters
Music: Chris Zabriskie, Laserdisc Artiest: http://chriszabriskie.com/
Canon EOS 70D
Adobe Premiere Pro CC 2018
Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS USM